Erektiohäiriötesti

Miten ED-diagnoosi on?

Erektiohäiriö (ED) tarkoittaa sitä, että miehellä on vaikeuksia saada ja pitämään erektiota. Erektiohäiriöitä on useita sekä fyysisiä että psykologisia, mikä tarkoittaa, että on olemassa erilaisia ​​testejä, jotka voivat auttaa diagnosoimaan ED: ää. Kun erektio-ongelmien syy on todettu, oikea hoito voi alkaa.

Miten diagnoosi on diagnosoitu?

Jos uskot, että sinulla saattaa olla erektiohäiriö, ensimmäinen vaihe on neuvotella GP: nne tai käymällä paikallisessa virtsankarkainlääketieteellisessä klinikassa (GUM). He katsovat lääketieteellistä historiaa ja esittävät sinulle kysymyksiä seksuaalisesta aktiviteetistasi aiemmin ja nykyisin. Voi olla hieman epämiellyttävä, että sinulta kysytään seksuaalista elämääsi, mutta rehellisesti vastaaminen auttaa lääkäriäsi selvittämään, tarvitsetko lisää tutkimuksia erektiohäiriöistä. Voit kysyä miespuolelta lääkäri, jos se tekee sinusta tuntuu mukavalta.

Kysymykset kattavat sekä fyysisen että emotionaalisen terveyden ja voivat sisältää:

 • Oletko tupakoitsija?
 • Kuinka paljon juot?
 • Kuinka paljon harjoittelua käytät?
 • Mitä lääkkeitä käytät tällä hetkellä (sekä lääkemääräystä että vapaa-aikaa)?
 • Milloin aloitit ensin ED: n oireita?
 • Onko sinulla ollut peniksen vamma?
 • Onko stressiä töissä vai kotona?
 • Oletko masentunut?
 • Onko sinulla ahdistusta?

Sinulta kysytään myös seksuaalisesta elämästäsi ja seksuaalisesta historiastasi. Tämä voi sisältää kysymyksiä nykyisistä ja aiemmista seksikumppaneista, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoliharrastasi (libido), missä olosuhteissa pystyt erektioon (kumppanin kanssa lainkaan tai omalla), jos sinulla on erektio ensimmäinen asia aamulla ja kykene siemensyöksyyn tai orgasmiin.

Jos et voi saada erektiota missään olosuhteissa, voi olla fyysinen syy oireesi. Jos sinulla on vain ED-oireita, kun yrität saada seksuaalisen kanssakäymisen, ongelma voi olla psykologinen.

Tietyt olosuhteet, kuten sydän- ja verisuonitauti tai diabetes, voivat vaikuttaa erektio-ongelmiin ja niitä on ehkä ensin käsiteltävä. Erektiohäiriöiden taustalla oleva ongelma voi joskus ratkaista ongelman.

Oma GP voi ottaa verenpaineesi, kuunnella sydämesi, punnita ja ottaa korkeus ja vyötärön ympärysmittaukset sekä suorittaa veri- ja virtsatestit. Nämä testit auttavat määrittämään, oletko kärsinyt fyysisistä olosuhteista, jotka voivat rajoittaa verenkiertoa. Verisuonten kaventuminen tietyistä terveysolosuhteista voi aiheuttaa ED: n verenkierrosta penikselle.

Lääkäri tai GUM-sairaanhoitaja voi sitten harjoittaa peniksen fyysistä tutkimusta sulkemaan pois peniksen rakenteelliset ongelmat, jotka voivat vaikuttaa peniksen verenkiertoon. Peniksen karhean arpeuskudoksen aiheuttama Peyronie-tauti voi edistää ED: ää.

Mikä on erektiohäiriötesti?

Jos lääkäri tai GUM-sairaanhoitaja ajattelee, että sinulla saattaa olla erektiohäiriö sairauksien taustalla, he voivat suorittaa lisätestejä.

Nämä testit voivat sisältää:

 • Täydellinen verenlaskentatesti: tämä voi testata monia asioita, kuten anemiaa. Anemia voi aiheuttaa väsymystä (äärimmäistä väsymystä), mikä voi vaikuttaa erektio-ongelmiin.
 • Verensokeri: tämä testaa sokerin määrän veressä ja voi osoittaa, onko sinulla diabetes, joka voi vaikuttaa erektiohäiriöön.
 • Lipiditesti: lipidit ovat rasvoja, ja jos sinulla on korkeammat tasot, se voi tarkoittaa sitä, että sinulla on korkea kolesteroli, mikä voi merkitä sitä, että sinulla on valtimoiden kovettuva tila (ateroskleroosi). Verisuonten kovettuminen voi vaikuttaa peniksen verenkiertoon, mikä aiheuttaa erektio-ongelmia.
 • Maksa- ja munuaisfunktiotestit.
 • Veren hormonitutkimukset: nämä mittaavat veren urospuolisten sukupuolihormonien testosteronia. Jos taso on liian alhainen, lääkäri voi suositella lisätestejä, joilla estetään hormonaaliset sairaudet, jotka voivat olla ED: n tekijä.
 • Virtsatestit: virtsan testaaminen sokerin, proteiinin ja testosteronipitoisuuden osalta voi auttaa tunnistamaan edelleen taustatekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen. erektiohäiriöt.

Lääkärisi tai GUM-sairaanhoitaja voi tarpeen vaatiessa viedä sinut urologille, asiantuntijalle, joka suorittaa muita diagnostisia testejä, joiden avulla he voivat diagnosoida ongelman ja suunnitella sinulle parhaan hoitosuunnitelman. Jos he ajattelevat, että ongelma voi olla psykologisista syistä, he voivat viitata sinut psykologiseen arviointiin ja hoitoon, kuten seksuaaliseen neuvontaan.

Muita erektiohäiriötutkimuksia voivat olla:

 • Sisäinen injektointitesti: siihen liittyy synteettisen hormonin pistäminen peniksesi, mikä lisää verenkiertoa ja auttaa määrittämään, onko sinulla ongelmia peniksesi verenkierron kanssa. Tätä seuraa ultraäänikuvaus, joka kuvaa peniksen kudoksia ja verisuonia, jotta näet, ovatko ne kavennettuja tai “vuotavia”.
 • Nukkamolekyylituntuma (NPT) -testi: tämä osoittaa, jos havaitset erektioita unen aikana. Yksi tapa on sijoittaa elastiset nauhat peniksen kärkeen ja pohjaan. Jos he napsahtavat yöllä, erektioita esiintyy. Jos ei ole, saattaa olla syyllistä fyysinen ongelma tai lääkkeen haittavaikutus, joka rajoittaa veren virtausta penikselle tai estää hermosanomien, jotka aiheuttavat erektioita.
 • Arteriografia ja dynaaminen infuusiokalvosomometriikka tai sarveskooppi: erityinen väriaine ruiskutetaan peniksen verisuoniin. Väri ilmestyy skanneriin ja antaa lääkäri nähdä verisuonten työskentelyn.

Onko yhteys erektiohäiriöiden ja testosteronin välillä?

Testosteroni on miespuolinen sukupuolihormoni, joka on vastuussa muun muassa seksuaalisesta reaktiosta. Jos testosteronitasot ovat alhaiset, se voi alentaa sukupuoleen ja erektiohäiriöihisi liittyviä haasteita. ED: n tekeminen ei kuitenkaan automaattisesti merkitse sitä, että sinulla on alhainen testosteroni. Vastaavasti, testosteronikorvaushoidon määrääminen ei aina tarkoita sitä, että erektiohäiriöt saavat paremman.

Jos sinulla on ED: n oireita, ja muut testit ovat epäonnistuneita, lääkärisi voi suositella verikoetta testosteronin veren määrittämiseksi veressä. Testosteronitasot vaihtelevat eri aikoina, joten saatat tarvita kahta testia. Jos sinulla on alhainen testosteronitaso yhdessä muiden oireiden kuten alhaisen libidon ja väsymyksen kanssa, testi tarkistaa hormonaaliset sairaudet, kuten hypogonadismi. Tämä ehto tarkoittaa, että sinulla on poikkeuksellisen alhainen testosteroni, joka saattaa olla erektiohäiriön tekijä.