Miten selviytyä erektiohäiriöistä

Ahdistuneisuus ja masennus

Erotteluhäiriöiden hoitaminen voi aiheuttaa miesten menettää itsetuntonsa, tuntea vihainen, ahdistunut ja turhautunut tai jopa menettää kiinnostuksensa sukupuoleen kokonaan. Tämä voi uhata heidän suhteitaan ja jopa johtaa masennukseen.

Erektiohäiriö on hoidettavissa, mutta aika ennen hoitoa ja sen aikana voi olla vaikeaa. Seuraavassa on joitain neuvoja avustamaan sinua ja kumppaniaasi seksuaalisen elämän palauttamisessa.

Ole rehellinen ja avoin erektiohäiriösi

Useimmat ihmiset, jotka selviytyvät erektiohäiriöistä tai muista tapahtumista, jotka voivat aiheuttaa psykologista rasitusta, haluavat todella puhua jollekulle luotettavaksi ja ei-tuomitsevaksi. Kumppanisi ja lääkärisi ovat tärkeitä auttamaan sinua palauttamaan. Avoimesti keskustelemme ongelmista palauttaen vähemmän stressaavan, kun saat apua ja tukea.

Esiintyminen ei välttämättä merkitse ED: ää. Erityisesti ei ole mahdollista saada erektiota alkoholin vaikutuksen alaisena. Stressaavat tapahtumat tai ajanjaksot elämässä voivat myös aiheuttaa tilapäistä erektiohäiriötä.

Jos ongelma jatkuu pitkään, esimerkiksi jos et pysty saavuttamaan erektiota useammin kuin neljä kertaa, saatat kärsiä ED: stä. Tällaisissa tapauksissa on erittäin tärkeää hakeutua hoitoon.

Miksi etsiä apua?

Miehet harvoin pystyvät selviytymään erektiohäiriöistä itsestään. Voi olla hyvin vaikea todentaa syyksi itse.

Nuorissa miehissä psykologiset tekijät yleensä aiheuttavat ED: n. Ahdistuneisuus ja traumaattiset seksuaaliset kokemukset rasittivat miehiä lisäämällä sukupuoleen liittyvää epämukavuutta.

Tämä luo noidankehityksen, jolloin jokaiseen “vikaantumiseen” lisätään enemmän stressiä. Tällöin ylimääräinen stressi myötävaikuttaa ahdistuneisuuden kertymiseen ja tekee seuraavan “epäonnistumisen” todennäköisemmäksi.

Ongelma tunnustaa ja etsii aktiivisesti ratkaisua nuorille miehille.

Vanhemmissa miehissä ED on yleensä peräisin fyysisistä tekijöistä. ED voi viitata merkittäviin terveysriskeihin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin (esim. Sydän- ja verenkiertoon, kuten korkea verenpaine tai korkea kolesteroli).

ED: n ja sen syiden hoito on välttämätöntä: oireiden on erittäin vaikea vahvistaa ja pahentaa taustalla olevia syitä. Olipa sitten alhainen itsetunto tai suhde kysymyksiä, seuraukset käsittelemättömän ED voi olla erittäin haitallista ihmisen elämään.

kumppanin auttaminen

ED voi kiinnittää suhdetta, varsinkin jos kommunikaation puute kumppaneiden välillä ei ole. Kumppanisi tukeminen on välttämätöntä hänen pitkän aikavälin elpymiselle. Paras tapa tehdä tämä on rohkaista häntä etsimään lääketieteellistä asiantuntemusta ja antamaan emotionaalista tukea.

Sinun ja kumppanin täytyy ymmärtää, että erektiohäiriö on todellinen tila, joka edellyttää hoitoa. Pitkällä aikavälillä se voi johtaa itsetuntoon ja mielenterveysongelmiin.

Tässä on viisi tapaa auttaa kumppaniasi ED: n kautta:

  • Ymmärtää hänen tilansa niin, että tiedät, mitä hän käy läpi ja miten auttaa häntä
  • Muistuta häntä, että ED on hyvin yleinen ja hoitava edellytys
  • Kannusta häntä ottamaan yhteyttä lääkäriin ja tutkimaan hoitovaihtoehtoja
  • Näytä kiinnostus ja tuki: tämä saattaa edellyttää hänen saattavansa lääkäriin, jos hän haluaa
  • Sovita elämäntapasi: tämä auttaa kumppanisi muuttamaan elämäntapaa paremmin, mikä voi auttaa parantamaan ED: ää. Tämä tarkoittaa terveellistä syömistä, liikuntaa ja tupakoinnin välttämistä tai huumeiden käyttöä
  • Sinun ja kumppanin välinen viestintä on avainasemassa. Tunteiden, huolenaiheiden ja tarpeiden jakaminen ja keskustelu ovat tärkeä osa kumppaninne elpymistä. Muista, että myös sinäkin tunnet olosi stressaantuneena samalla kun tuet häntä. Jos puhut kumppanillemme tavalla, joka ei auta kumpaakaan, ota yhteyttä asiantuntijaan.

Miten psykologisia kysymyksiä voidaan käsitellä?

Jos masennus on erektiohäiriön syy, masennuslääkkeitä ja muita hoitomuotoja on saatavilla. On kuitenkin tärkeää huomata, että masennuslääkkeet voivat aiheuttaa tai pahentaa impotenssiä, joten varmista, että saat tämän lääkärin kanssa neuvotellen, jotta löydettäisiin sopivin hoito.

Psykologinen hoito voi auttaa sinua työskentelemään mistä tahansa sukupuoleen liittyvästä epämukavasta tai ahdistuneesta syystä sekä ymmärtämään, miten tapauksesi voi liittyä suurempaan ongelmaan, kuten masennukseen.